تحولات لبنان و فلسطین

۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
کد خبر: 840709

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به کافئین موجود در چای، تاکید کرد: لازم است افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی و خانم‌های باردار از مصرف چای پررنگ اجتناب کنند.

چرا نوشیدن چای پر رنگ مضر است؟

به قدس آنلاین، سمیرا ربیعی با بیان این که چای حاوی میزان بالای کافئین است، اظهار کرد: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک(مصنوعی) یافت می‌شود و هرچه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.

به گفته وی، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.

این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، تصریح کرد: کافئین، مدر یا ادرار آور است. بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می‌کند.

وی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می‌شود.

این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار کرد: چای مصرفی هرچه پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود. افرادی که مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن هستند نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.

وی با اشاره به اینکه کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد، بیان کرد: شاید در ظاهر این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به‌ خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی شده و در دراز مدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.

بنابر اعلام دانشکده علوم تغذیه و انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور، وی در پایان تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، افراد باردار، مبتلایان به ریفلاکس(سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.